Monday, January 14, 2008

Cocoa Websites 0.09b


Cocoa Dev Central : Cocoa'ya başlayacaklar için en iyi sitelerden biri. Önce hiç kod kullanmadan basit bir notepad nasıl yapılır anlatıyor, daha sonra ise objective-c'nin inceliklerini anlatıp, biraz kod kullanarak yazmış olduğunuz notepad'i geliştiriyor. Aynı zamanda harika quartz tutorial'ları, quartz hakkında güzel fikirler veriyor. Quartz kullanarak screensaver yapmak gibi bölümler de güzel. Aynı zamanda cocoa ile ilgili blog'lara ve güzel sitelere linkler verilmiş. Siteyi hazırlayan Scott Stevenson, kendi blog'u Theocacao'yu (birazdan değineceğim) ve siteyi sık sık güncelliyor. Şu an sitedeki tutorial'ları Leopard formatına çevirmekle uğraşıyor.

9/10

http://www.cocoadevcentral.com/

Cocoa Lab : Meşhur "Become an XCoder" kitabının yayınlandığı web sitesi. Kitaba ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Kitabın yanında LabNotes adı verilen, kitaptan daha detaylı bir içeriğe sahip olan makaleler de mevcut. Kitaba değinecek olursak; mükemmel yazılmış bir kitap. Seviyesi hayatında hiç programlama yapmamışlar veya az programlama bilenler için geçerli. Programlama temellerini anlattıktan sonra, size çok basit, pek işlevi olmayan bir program yazdırıyor. Her ne kadar program işinize yramasa da Cocoa hakkında çoğu şeyi anlamanıza ve işin mantığını kavramanıza yarıyor.

8/10

http://www.cocoalab.com/

Cocoa Dev: Cocoa programcıları için hazırlanmış bir Discussion Board. Tasarımı güzel olmasa da, bazen hoş linkler olabiliyor. Arada göz atmakta fayda var.

6/10

http://cocoadev.com/

CocoaHeads : Dünya çapında çeşitli kolları olan Cocoa grubu'nun web sitesi. Her hafta belli şehirlerde buluşmalar düzenleniyor, seminerler veriliyor, sohbet ediliyor, eğleniliyor. İstanbul kolu yok mu derseniz, o da yakında geliyor. Bu blog'u takip edin.

7/10

http://www.cocoaheads.org/

Cocoa Builder : İddialı bir Discussion board. 200,000'e yakın mesaj sayısıyla büyük bir hazine. Cocoa hakkında sorularınız olursa, mutlaka yardım eden olacaktır.

9/10

http://www.cocoabuilder.com/

Late Night Cocoa : Cocoa üzerine sohbetlerin yapıldığı podcast'ler yayınlayan çok hoş site. Çok keyifli sohbetler oluyor, dinlerken zevk alıyorsunuz. Bütün podcast'ler profesyonelce hazırlanmış. Üst düzey stüdyo ekipmanlarıyla kaydedilmiş podcast'in şimdiye kadarki konukları arasında Scott Stevenson, Aaron Hillegass gibi Cocoa dünyasının ünlü isimleri var.

10/10

http://latenightcocoa.com/

No comments: