Monday, January 14, 2008

Cocoa Blogs 0.080b

Theocacao : Scott Stevenson'ın kişisel blog'u. Hemen hemen bütün post'lar Cocoa hakkında. Arada program incelemelerini ve WWDC anılarını anlatıyor. Mükemmel tasarım. Harika içerik. RSS feed'lerimde ilk beşte.

10/10

http://www.theocacao.com/

Daring Fireball : John Gruber'ın blog'u. Çok fazla cocoa hakkında mesaj olmasa bile. Herhalde en çok takip edilen Mac blog'larının başında. Kurulma amacı iPhone üzerine de olsa, herşey hakkında bilgi mevcut. O kadar beğenilmiş ki, blog'un özel yapım t-shirt'leri bile 20 dolara satılmakta. Post sayısı çok büyük ve devamlı yeni bir post ekleniyor. Mutlaka bakılması gereekir. John Gruber'ın hoş mizah anlayışıyla okurken zevk veren güzel tasarımlı bir blog.

10/10

http://daringfireball.net/

Cocoa Samurai : RedFlag projesinin beyni ve aynı zamanda da bir öğrenci olan Colin Wheeler'ın tamamen Cocoa hakkında hazırladığı blog. Şu an bu yazıyı yazdığım VoodooPad adlı mükemmel not tutma programını da bu blog sayesinde öğrendim. Colin Wheeler sadece Cocoa hakkında öylesine post'lar atan biri değil, aynı zamanda kendi şehrindeki Cocoa Heads toplantılarında sunduğu sunumları da yayınlıyor. Quartz Kompozisyonları hakkında hoş bir sunum hazırlamış. Eger bilgisayarınızda Keynote 08' varsa mutlaka bir göz atmanızı öneririm. Çok sık post atmasa bile boş konuşmayıp, iyi fikirlere sahip olan bir eleman. Öğrenci olması beni kendisine daha yakın hissetmemi sağladı.

8/10

http://cocoasamurai.blogspot.com/

Fishmeal : Omni Group'un kurucusu Wil Shipley'in kişisel blog'u. Daha çok mizahi içeriğe sahip olsa da, arada ADA ödüllü programı Delicious Library ile ilgili yazılar da yazıyor. Kendisi blog'unu "junk" olarak nitelendirse de arada bakmakta fayda var. He, bir de bu şahsın mükemmel WWDC 2005 sunumunu izlemediyseniz, izleyin. Linki aşağıdaki postlardan birinde bulabilirsiniz.

6/10

http://www.wilshipley.com/blog

Bu iki post, devamlı gelişecek, ben yeni siteler, blog'lar keşfettikçe genişleyecek. Farkettiyseniz daha beta sürümdeyiz. Eğer sizin de beğendiğiniz, keşfettiğiniz güzel siteler, blog'lar varsa benimle de paylaşmayı unutmayın. Eğer kendi blog'unuz veya web siteniz varsa mutlaka haberdar edin.

Bizi izleyin anacım.

No comments: